menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Hoorn weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Hoorn

Een kundige Mediator uit Hoorn helpt u graag verder.

Mediator Hoorn, een win-win situatie voor beide partijen

U maakt gebruik van mediation wanneer een gesprek nog steeds mogelijk is. Voordat dingen escaleren en er een advocaat aan te pas moet komen. Overigens is het zo dat bij een uitspraak van een rechter er altijd één van de partijen in een conflictsituatie de zaak verliest, de oorzaak van het conflict zal dus niet opgelost zijn. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

De mediator leidt het gesprek en zal alleen vragen stellen, maar zal nooit advies geven. Natuurlijk zorgt een mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een bepaald conflict nodig is. Om tot een oplossing te komen is er de intentie van beide partijen nodig om het conflict tot een goede oplossing te brengen. Het punt is, allebei de partijen moeten naar elkaar luisteren en zich in elkaars situatie inleven.

Tijdens het eerste gesprek zal de mediator uitleggen hoe het proces in zijn werk gaat en er wordt een overeenkomst ondertekend. In de mediationovereenkomst staan dingen zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de sessies en dat alle sessies op vrijwillige basis plaatsvinden.

Zijn de partijen op het punt aangekomen dat alle dieperliggende conflicten boven tafel zijn en voor alle partijen goed zijn besproken, dan kan het onderhandelingsgesprek plaatsvinden. Daarna kan er in de afrondende fase een definitieve oplossing bereikt worden, welke dan vastgelegd wordt in een vaststellingsovereenkomst. Zo ontstaan er geen misstanden over wat er is afgesproken.

Een mediator uit Hoorn kan bijvoorbeeld worden ingeschakeld bij:

  • conflicten in de relationele sfeer
  • burenruzies
  • werkgever en werknemer conflicten
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • overige zakelijke conflicten
  • conflicten tussen de overheid en burgers
616
Klanten geholpen met mediators vergelijken
3.663
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Hoorn

Heeft u een zakelijke mediator uit Hoorn nodig?

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische geschillen. U kunt misschien niet meer door één deur met een businesspartner? U heeft een geschil met een leverancier of een klant, of er is een conflict op de werkvloer ontstaan, waarbij u een probleem met een personeelslid heeft.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste stap is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook betekenen dat uw relatie met die klant definitief verloren is. Vooral als dit een goede klant is die u eigenlijk niet wilt missen, dan is de gang naar de rechtbank misschien toch een iets te grote stap. En hoe hoog het conflict met uw werknemer ook is opgelopen, een medewerker kan het u nog flink lastig maken.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te verzinnen. Het probleem is vaak dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te eigenwijs zijn om nog enige toegeving te doen. Een oplossing in een conflictsituatie is wenselijk, maar de stap naar de rechtbank vindt u een te grote stap? Denk dan eens aan de inzet van een mediator.

Bent u verwikkeld in een juridisch conflict, en ziet u de gang naar de rechter als een te grote stap? Dan kunt u een mediator inschakelen. Bent u werkzaam in Hoorn of in buurt daarvan, dan bent u hier aan het juiste adres. Op het moment dat u uw gegevens hier invult ontvangt u gauw prijsopgaven binnen van verschillende mediators in Hoorn.

mac
mac
img

Ik ben Ross Pothof, regiomanager in Hoorn. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Hoorn.

Zoeken naar professionele mediators in Hoorn?

Een gang naar de rechter is niet noodzakelijk als u gebruik maakt van mediation. Wellicht lijkt het alsof u in uw gelijk staat en wellicht de zaak voor de rechter ook wel wint, zullen allebei de partijen slachtoffer zijn. Immers, de relatie tussen de beide partijen is kapot en moeizaam te herstellen. De gevolgen kunnen dan enorm groot zijn. Uw goede naam als ondernemer kan dan in een negatief daglicht komen te staan, en op financieel gebied kunt u ook behoorlijke schade oplopen.

Bij een gerechtelijke uitspraak is de verliezende partij ook nog eens een dubbele verliezer, want deze partij wordt ook veroordeeld voor het betalen van de kosten met betrekking tot het proces. De kosten van de mediator uit Hoorn worden altijd betaald door allebei partijen. Het is dus van belang dat beide partijen er het beste van maken. Wanneer de betrokken partijen tot een goede oplossing weten te komen, is dat vooral te danken aan henzelf en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Wat voor u ook heeft, er bestaat altijd een kans om dit met mediation op te lossen. Zoekt u een mediator in Hoorn? Zorg ervoor dat uw conflict snel tot het verleden behoort en laat diverse betaalbare mediators uit Hoorn diverse offertes naar u toezenden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Hoorn te zeggen hebben!

img

Stans Legger

Goede afspraken gemaakt met de Mediator die Professionals Hoorn voor mij had geregeld. Er werd goed met mij meegedacht waardoor het uit zoekproces eigenlijk super simpel was. Ik ben super tevreden over de dienst die Professionals Hoorn aanbied.

img

Anemoon Fikkert

Direct een Mediator gevonden. Ik ben goed en deskundig geholpen door Professionals Hoorn. Ook buiten kantooruren stonden ze voor mij klaar!

Professionals uit andere branches in Hoorn

Let's Talk

Bij Professionals Hoorn staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier